Steentapijt en Marmertapijt

Steentapijten en marmertapijten zijn natuurlijke, naadloze korrelvloeren. Beide bestaan uit kleine korreltjes, bijeengehouden door epoxyhars of polyurethaan. Een duurzame gietvloer voor bij je thuis, in je zaak of op kantoor.

Naadloos

Comfortabel

Veilig en hygiënisch

Snelle vloerrenovatie

Ruime kleurkeuze

Wat is het verschil tussen steentapijt en marmertapijt?

Steentapijt

De reis van een steentapijt (ook wel grindvloer genoemd) begint in het water van een wilde rivier. Een rotsje komt erin terecht en breekt uiteen in stukjes grind. Deze grindkorrels rollen net zo lang met het water mee tot ze volledig glad en afgerond zijn. 

Miljoenen van deze steentjes vormen de basis van onze steentapijten. Ze kunnen gekleurd worden (al hoeft dat niet) en vermengd met kunstharsen zoals polyurethaan of epoxy. 

Marmertapijt

De basis van een marmertapijt bestaat uit een totaal andere soort gesteente: marmer. Dat wordt uit groeven gewonnen. Marmer is een zeer zuivere vorm van kalksteen, gevormd in de aardkorst onder extreem hoge druk en komt van nature voor in verschillende kleuren, van wit over roze tot grijs.

Een marmertapijt bestaat dus uit stukjes marmer, die na vermenging met een kunsthars, een prachtige gietvloer vormen. 

Steentapijt in combinatie met vallende herfstbladeren

Voor welke ruimtes zijn steentapijten of marmertapijten geschikt?

Binnen

Steen- en marmertapijten zijn zo veelzijdig dat ze overal tot hun recht komen. Zowel in nieuwbouw, als bij renovaties, in professionele ruimtes maar ook in leefruimtes en zelfs tot in de badkamer.

Buiten

En buiten? Jazeker! Je kiest best voor een “open afwerking” als je buiten van onze steentapijten wil genieten. Ze zijn namelijk volledig waterdoorlatend, en bestand tegen zowel vorst als hitte. Een aangename en veilige ondergrond in alle weersomstandigheden, dus.

Steentapijt roestkleurig met een strakke aangelegde tuin bij een moderne woning

Steentapijt buiten

Steentapijt, bruin, badkamerrenovatie, Next Floor

Steentapijt badkamer

De afwerking

Open afwerking

Een open afwerking van je steentapijt of marmertapijt houdt in dat er nog ruimte overblijft tussen de steentjes. Dit heeft als voordeel dat je vloer waterdoorlatend blijft, wat bijvoorbeeld buiten een veilige en aangename ondergrond verzekert.

Gesloten afwerking

Bij gesloten afwerking brengen we een transparant vulmiddel of sealer aan tussen de steentjes. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter geschikt wordt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers. Ook in ruimtes waar veel vuil op de vloer terechtkomt, verzekert een sealer een gemakkelijke reiniging. 

Als er kleine kinderen op de vloer kruipen of als je graag op blote voeten loopt, is het beter om voor een gesloten afwerking te kiezen. Voor keukens, 

Ben je niet zeker welke afwerking jouw ruimte vraagt? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Onderhoud

De steen- en marmertapijten van Next Floor vragen weinig onderhoud. Geregeld stofzuigen en met een vochtige doek of dweil reinigen, volstaat. Gebruik hiervoor weinig water en zeep, en zeker geen  schuurmiddel of agressieve producten met chloor of solventen. Die laatste  kunnen je mooie vloer beschadigen. Een waterzuiger of allesstofzuiger is de ideale bontgenoot voor een vlotte reiniging van een steentapijt of marmertapijt. Haal die een of twee keer per jaar uit de kast.

Duurtijd plaatsing?

Je ruimte is verrassend snel gebruiksklaar dankzij de korte plaatsingstijd van 3 dagen. Is de ondergrond stevig, droog, vet- en vuilvrij? Dan gaan we meteen van start. 

Het gieten van steentapijt en marmertapijt gaat als volgt:

  1. We plaatsen een primer.
  2. We mengen de steentjes en hars tot een vloermortel. Deze vloermortel gieten we uit in je ruimte. 
  3. Na uitharden brengen we een laklaag of vulmiddel/sealing aan, afhankelijk van jouw voorkeur voor de afwerking.

Kostprijs Steentapijt

Een steen- of marmertapijt kost minder dan andere gietvloeren, zoals epoxyvloeren, betonnen gietvloeren of betonstuc. De prijs hangt af van het aantal vierkante meter, en de keuze voor open of gesloten afwerking. 

Vraag een offerte aan

Privacy Policy

14 + 14 =